14 Haziran 2010 Pazartesi

Format Factory - Medya Dönüştürücü

Müzik CD'inizden MP3 yapmak, videonuzun sesini ayırmak, filmlere altyazı gömmek, video, müzik ya da resim dosyalarınızın boyutunu küçültmek ya da formatını değiştirmek mi istiyorsunuz? Hepsi için ayrı ayrı programlar aramak, karmaşık programları çözmeye çalışmaktan bıktınız mı? Biz de bıktık. Format Factory kurduk, rahat ettik. Alın size hepsi bir arada program.

Böyle bir programın var olduğuna görene kadar inanamadım. Çünkü yıllardır karman çorman bir ton ayarı olan ve sürekli hata veren programlarla boğuşuyordum. Nihayet her şeyi bir arada toplayan ve kullanıcı dostu bir program yapmışlar. Tebrik ettik kendilerini.

 FORMAT FACTORY

Format Factory tahmin edebileceğinizden fazlasını yapan bir program. Ayrıca en güzel özelliği de ücretsiz olması. İsterseniz ne gibi maharetleri olduğunu daha ayrıntılı olarak listeleyelim.

Video dönüştürme: MP4, AVI, 3GP, RMVB ve WMV formatlarına dönüştürme yapabiliyor. Tüm video formatlarını da destekliyor. En güzel özelliği ise Mobil cihazlar için özel bir dönüştürme seçeneği olması. Bu seçenekte piyasadaki nerdeyse tüm cep telefonu ve PDA'ların kendine özgü hazır ayarları var. Yani tüm ayarları tutturmak için uğraşmak yerine bu menüden kendi mobil cihazınız için hazırlanmış ayarları seçebiliyorsunuz. Tabi en önemlisi bu cihazlar için altyazı gömmek gerekiyor. Çok basit bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. ".srt" formatındaki altyazıları "Ek Altyazı" seçeneğinden ekleyebilirsiniz.

Müzik dönüştürme: MP3, WMA, FLAC, AAC, MMF ve AMR formatlarına dönüştürme yapabiliyor. Yine tüm müzik formatlarını bu listedekilere dönüştürme şansına sahibiz. Çıktı ayarlarında Yüksek Kalite, Orta Kalite, Düşük Kalite şeklinde hazır ayarları kullanabilirsiniz.

Görüntü dönüştürme: Bu programın özellikleri bitmiyor. Müzik ve videodan sonra görüntü dönüştürücü özelliği de gayet kullanışlı. Resim dosyalarınızı JPG, PNG, ICO, BMP, GIF ve TIF formatlarına dönüştürebiliyor. Ayrıca dosyaları döndürebiliyor ve üzerine istediğiniz yazıyı etiket olarak ekleyebiliyorsunuz.

ROM dönüştürme (DVD/CD/ISO): DVD'den video, Audio CD'den ses dosyası dönüştürmenin yanında DVD ve CD'leri ISO'ya, ISO'ları da CSO'ya çevirebiliyor. Daha ne yapayım yahu diye soruyor bize.

Gelişmiş: Video kesme ve birleştirme, ses kesme ve birleştirme, videoya ses ekleme ve ayrıntılı medya dosyası özellikleri görüntüleme seçenekleri var. Bunlar da elbette çok kullanışlı.

Hem kullanıcı dostu arayüzü hem de işlemler sırasında çok az hata vermesi ve stabil çalışmasıyla şimdiye kadar gördüğüm en başarılı dönüştürme programı. Hatta sadece dönüştürme programı demek bu programa hakaret sayılır. Ben henüz bir yamuğunu görmedim, görürseniz bizimle paylaşın.

http://www.formatoz.com/ adresinden programı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok: