26 Eylül 2008 Cuma

AIMP 2 - Müzik Çalar

Yıllarca Winamp kullandınız ve iTunes tarzı programlardan hoşlanmıyor musunuz? Her gün çıkan güncelleme uyarılarından ve güncellemek için tüm programı baştan indirmekten bıktınız mı? O zaman sizi zarif ve kullanışlı AIMP 2'ye alalım.

MP3 dinlemeye Winamp ile başlayan milyonlarca insandan biriyseniz Winamp 3 rezaletini de hatırlıyorsunuzdur. Sonrasında 5 ile toparlanmaya çalışan fakat eski havasını bulamayan program artık biraz tarih oldu ne yazık ki.

Piyasada yüzlerce müzik dinleme programı mevcut artık. Bunların hepsini tek tek kurup denemekle kimse uğraşmaz sanırım. Ben en azından belli bir kısmını deneyip eski Winamp'e en yakın ayarda bulduğum ve özellikleri açısında da çok beğendiğim AIMP 2'de karar kıldım.

Bakalım neymiş bu program:

AIMP 2

Rusların geliştirdiği bir program olan AIMP 2 öncelikle tamamen ücretsiz. Yani şu kadar verirseniz tüm özelliklerine ulaşırsınız gibi bir durumu yok. Ayrıca gayet sağlam bir program. Eklenti pakedi de yüklediğiniz taktirde desteklemediği ses formatı yok.

Programın Türkçe desteğinin de olması güzel bir özellik. AIMP'i tercih etmemde en etkili olan şeylerden biri ise seçeneklerinin tam ayarında oluşu. Hem gereksiz karmaşık menüler arasında kaybolmuyorsunuz hem de aradığınız hemen hemen tüm özellikleri bulabiliyorsunuz.

Benim yararlı bulduğum bazı özellikleri sıralamak istiyorum. Değişik playlistler yaratıp isim verip sekme sistemiyle açmak, eklenen dosyaların klasör başlıklarına otomatik olarak ayrılması, küçültme seçeneklerindeki tuş fonksiyonları, birbirinden güzel arayüzleri, hızlı arama seçeneği.



Özellikle Araçlar menüsüne mutlaka göz atın. Ses kaydedici, Ses dönüştürücü, Ses Kütüphanesi (Media Library) ve Etiket Editörü özelliklerine sahip.

http://www.aimp.ru/index.php?do=cat&category=aimp adresinden programı indirebilir ve hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Plugins menüsünden Sony Ericsson telefonlar için bluetooth kumanda özelliğini indirebilir, Skins bölümünden dilediğiniz arayüzleri yükleyebilirsiniz. Sayı olarak fazla olmasa da Last.fm özelliği gibi yararlı eklentileri mevcut. Siteyi kurcalamanızı tavsiye ederim.


Boyut olarak ufak ve hızlı bir program. Deneyin, beğenmezseniz paranız iade.

Hiç yorum yok: