26 Eylül 2008 Cuma

Airties RT-211 - Kablosuz Modem

İnterneti olmayan ev kalmadı gibi, dizüstü bilgisayarlar da iyice yaygınlaştı. Artık kablolu modemler işimizi görmez oldu. Farklı markaların kablosuz modemlerini aldınız fakat elinizde kaldı. Bağlantı sorunları, içeri odadan düşük sinyal alma, aşırı ısınma, teknik destek gibi birçok problem yaşadınız ve artık bıktınız. O zaman biraz rahat etme zamanı geldi.

Zoom, US Robotics ve Datron gibi modem deneyimleri yaşamış biri olarak en sonunda aradığımı buldum bir süre önce. Halen farkında olmayanlar için bu yazıyı yazmak istedim. Yeni bir ürün değil zira Airties yıllardır bu piyasada. Yerli bir firma olduğundan ilk zamanlar güven sorunu yaşattı sanırım fakat kullananlar o kadar memnun kaldı ki şu anda piyasa liderliğine oynuyorlar.

Sanırım bu ürünü alırsanız tüm tasanız bitecek.

Airties RT-211

Bu modemi neden tercih etmelisiniz? Siz sormadan ben anlatayım. Bir kere kurulumu çok basit. CD'sini takıp birkaç tuşa tıklayarak bağlantı sağlıyorsunuz. WUS-300 adındaki USB kablosuz internet aparatıyla masaüstü bilgisayarınızı da kablosuz internete bağlayabiliyorsunuz. Bu aparat paket halinde satıldığı gibi tek olarak da alınabiliyor. Kimi kablosuz internet kartları ve USB aparatlarıyla yaşadığım sorunlardan sonra ilaç gibi geldiğini de belirtip konuya dönelim.

Öncelikle geniş bir eviniz varsa, modem ile bilgisayarınız arasında kalın duvarlar ya da uzun mesafeler varsa, hatta modeminiz alt katlarda duruyorsa sinyal kalitesi sorunu en büyük derttir. Airties bizi bu dertten kurtarıyor. Çok geniş bir kapsama alanı var. Şifre koymazsanız civar apartmanlara da yayın yapabilirsiniz rahatlıkla. Üzerinde çift anten bulunuyor.

Ayrıca bağlantı kopma ve ısınma sorunları olmuyor. Sade bir tasarımı var. Üzerinde PWR, ADSL, PPP ve WLAN ışıkları var. Sağ tarafta da 4 adet ethernet portuna ait ışıklar yer alıyor.

Zaten bilinen bir ürün olduğundan fazla teknik detaya girmeyi gerekli görmüyorum. Şu bilgileri de vereyim son olarak:
- http://192.168.2.1/ adresinden modeminizin menüsüne girebilirsiniz.
- Port açmak için NAT - Port Yönlendirme seçeneğini seçin. Uygulama alanına istediğiniz ismi verin. Hedef IP Adresi bölümüne bilgisayarınızın aldığı IP'yi yazın. (Örnek: 192.168.2.2) Protokol olarak TCP&UDP seçin. Her iki port alanına da aynı değeri girin. (Örnek: 6113) "Etkin" seçeneğini işaretleyip "Kaydet"'e basın.

http://www.airties.com/index.asp?page=prdetails&id=6&dil=tr adresinden istediğiniz özelliklere bakabilirsiniz. Piyasadaki fiyatı ise 130 YTL civarında. Ürünü bulmakta zorluk çekeceğinizi de sanmıyorum. Tüm alternatifleri görmezden gelip gönül rahatlığıyla Airties RT-211 alabilirsiniz. Ayrıca teknik desteği de oldukça başarılı. En ufak sorununuzda danışma hattını aramanızı öneriyorum.

VOIP özellikli modeli için
AIRTIES WAV140 isimli ürünü sitesinden arayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: